Christina Blomqvist

porträttfoto Christina Blomqvist

Utbildning:
Yrke: Grafisk formgivare
Kandiderar till: Norrköpings pastorats kyrkofullmäktige, Stiftsfullmäktige samt Kyrkomötet

Informativa

Bakgrund

 Jag är grafisk formgivare och har drivit företag i Norrköping i mer än 30 år. Ungefär lika länge har jag varit aktiv i Svenska kyrkan där jag bland annat var ordförande i kyrkorådet för S:t Olai församling under den turbulenta tid då Norrköpings kyrkliga samfällighet avsåg att avyttra S:t Olai kyrka. De lyckades inte!

Jag har suttit i stiftsfullmäktige i närmare 30 år, i Domkapitlet samt under många år varit engagerad i nämnden för stiftsgården Vårdnäs för vilken jag även varit ordförande. Jag var ledamot av Kyrkomötet mellan 2009 och 2017. Jag är nämndeman samt ordförande för Stiftshistoriska sällskapet i Linköping

Jag vill …

Jag vill, kort sagt, ha en opolitisk kyrka där alla är välkomna, jag vill ha traditionella gudstjänster med liturgi och goda predikningar.

Jag vill ha en kyrka som fokuserar mer på tillgänglighet och mindre på administration och personalmöten. En kyrka som har kunskap att vårda och sköta de gamla värdefulla föremål kyrkan äger, både textilier, silver och andra metaller. En kyrka som respekterar mitt val av själavårdare.

Jag vill att kyrkan respekterar kyrkorummet som ett heligt rum.

 

Share This